1 October 2009

FIȘĂ PARALEL 05 (F1): ÎNTRE LACURI



FOTO, SITUAȚIA EXISTENTĂ:


DENUMIRE / LOC: Între Lacuri

ADRESA: studiul de caz se rezumă la partea nordică a lacului estic dintre cele două lacuri, aici fiind situația mai gravă

PROBLEMA: această zonă odată cu apariția blocurilor construite în era comunistă și-a pierdut caracterul de grădini ale hoștăteniilor și a devenit o margine de oraș. Apariția garajelor de după anii '90 a agravat problema și mai mult, locul devenind o groapă de gunoi.

POTENȚIAL: având în vedere lacul care îi dă spațiului un caracter special, această zonă ar trebuii să capete o funcție de loisir, spații de joacă, agrement, sport, care momentan lipsește cu desăvârșire din această parte a cartierului. Mai ales că normele europene de 20mp de spațiu verde pe cap de locuitor sunt departe de Clujul de azi, deși poate și acum este socotit ca spațiu verde.

SOLUȚIA: Soluția mai degrabă ar dori să fie una pilot pentru nenumăratele spații de acest gen, care sunt destule în Cluj, și mai mult ca sigur sunt rezolvări infinite, este vorba doar de atitudine.
Eliminarea garajelor și degajarea spațiului de tot ce îl poluează sunt doar primii pași.

NUME sau COLECTIV: Lopata Verde

1 comment:

  1. Prima poza este foarte veche, Mall-ul a transformat, sau mai recis a distrus acel peisaj. De exemplu al doilea lac, - cel mic, din mijloc - a fost umplut cu de tot cu pamantul ce s-a scos cand s-a facut fundatia Mall-ului. (Adica cand s-a distrus parul, ce era acolo.)

    ReplyDelete